planløsning

Spørgsmål og svar

ER DET DYRT AT FORBEDRE PLANLØSNINGEN?

Det korte svar er nej – det behøver det ikke at være. Der er mange muligheder for at optimere små hverdags udfordringer med et lille budget. Det vigtige er at finde ud af hvilke ting der har stor betydning og hvad dine prioriteringer er – og det finder vi ud af sammen.

HVAD ER HJEMMEBLIND?

Hjemmeblind er et udtryk for at man er blevet så fortrolig med de daglige rutiner eller omgivelser at man ikke længere kan se hvad der virker eller ikke virker. 

Skal jeg rydde meget op inden et besøg

Slet ikke! Jeg kommer ikke for at tage billeder til hjemmesiden og jeg kan sagtens se muligheder selvom der er et tørrestativ eller en briotogbane. Faktisk kan det være lettere at se hvordan hjemmet bliver brugt hvsi det bare står som om det er helt almindelig hverdag! 

HVEM FÅR JEG BESØG AF?

Det er ‘kun’ mig der kommer på besøg på vores første møde. Hvis I er interesseret i et tilbud fra en håndværker, aftales der efterfølgende en dato hvor ændringerne gennemgås. 

Kan jeg nøjes med et enkelt møde?

Ja. Jeg kommer gerne med forslag og inspiration på et enkelt møde. Her får du ingen flot plantegning – men en skitse. Denne service er til dig som er i tvivl om der kan gøres noget i dit hjem eller til dig der allerede har en aftale med en arkitekt, men gerne vil have en uvildig sparring om boligens potentiale. På dette møde snakker vi om det vigtigste i hjemmet. Det er altid muligt at aftale et ekstra møde til yderligere gennemgang efterfølgende!

HUSRENS - HVORDAN?

Jeg tilbyder rens med ozon og hvid salvie.

Ozon oxiderer og nedbryder først de bakterier der er årsag til lugtgenen, som eksempelvis kloak lugt fra et afløb, cigaretrøg, mad der er brændt på i ovnen eller mikrobølgeovnen. Ozongeneratoren skal køre nogle timer i det aflukkede rum (uden ophold i rummet) og derefter skal der luftes grundigt ud. 

Efterfølgende bruger jeg hvid salvie, der gennem årtusinder er blevet anvendt i de Amerikanske Indianske traditioner, som en udrensende plante til at uddrive tung energi. Der luftes grundigt ud igen. 

Tilsidst er der mulighed for at afslutte med en yndlingsduft af enten jasmin, lavendel, vanilje, citron eller fresia. 

planløsning
planløsning

HVAD KAN DU FÅ HJÆLP TIL?

Pladsmangel

Det er ofte følelsen af at mangle plads, der får familier til at kontakte DET FEMTE RUM. Børnene har brug for hver deres værelse eller en zone til leg og samvær – der er ikke plads til at have gæster på besøg – der er legetøj eller vasketøj over det hele, etc… 

Sammenhæng

Enten sammenhæng mellem rum eller mellem jeres indendørs og udendørs areal. Er de forskellige funktioner placeret det rigtige sted og bruges jeres m2 optimalt? 

Opbevaring

Legetøj, køkkenmaskiner, tusser og papir, tøj, sengesæt eller et sted til skoletasker, sko og overtøj i entreen. Hvad skaber rod i dit hjem?

Hjemmearbejdsplads

Har du brug for en fuldtidsplads eller en deltidsplads? Et helt kontor eller et ‘hjørne’ hvor computeren kan gemmes væk? 

STEMNING

Hvad skal der til for at der er hyggeligt hjemme hos dig? Hvordan kan du komme til at føle dig hjemme og tryg fra du træder ind af døren? Det kan vi skrue på sammen.

Balance

Har du de samme materialer – træ, metal, glas – over alt? Er der hvide vægge i alle rum? Har du svært ved at indrette med lige mængder hårdt og blødt? Er I et par der er flyttet sammen og nu er det svært at få tingene til at snakke sammen?

GÆSTER

Kan det være uoverskueligt at invitere til fødselsdag? Eller kan I have svært ved at tilbyde overnatning til jeres familie og venner? De fleste hjem kan rumme mange mennnesker hvis de bliver optimeret til denne prioritering… 

"JEG VED DET IKKE"

Noget er galt, men hvad? Du har egentlig de rigtige rammer og der burde være plads nok. Det er bare som om der er en form for uoverennsstemmelse.

Hvor store er de danske boliger i gennemsnit?

Den gennemsnitlige størrelse på en dansk bolig er pr. 1. januar 2021 112,5 m2. Der er dog stor forskel på, hvor stort et gennemsnitligt areal de forskellige boligtyper har. 

planløsning

Parcel/stuehuse

Række/kæde/dobbelt-huse

Etageboliger